De Regge-Vallei
Omgeving

Omgeving

Wat is er te doen in de omgeving?

Naast dat SVR Camping De Regge-Vallei schitterend is gelegen, biedt de omgeving heel veel vermaak voor jong en oud. Onderstaand vindt u een aantal suggesties en ideeën om uw vakantie op ANWB Camping De Regge-Vallei nóg leuker te maken. Kom Twente ontdekken, er is altijd iets te beleven in de buurt van Charmecamping De Regge-Vallei!!

 
 

Dagje uit

Wat is er nou leuker dan met het hele gezin een bezoekje te brengen aan een attractiepark, of museum? In de omgeving van SVR camping de Regge-Vallei vind je leuke èn kindvriendelijke uitjes. Bezoek bijvoorbeeld Avonturenpark Hellendoorn, het Kabouterpad Zandstuvebos of één van de landgoederen of bossen in de buurt. Vanuit Den Ham ben je zó met de fiets in Ommen. De route naar Ommen is prachtig!  Er worden ook diverse evenementen georganiseerd in de buurt van deze ANWB camping. Zoals markten, festivals en braderieën. Ga met het hele gezin ravotten in het zand van de Sahara van Ommen, bezoek het speelbos bij de Lemelerberg en wandel naar de top van de berghet uitzicht is adembenemend! Of ga kanovaren op het riviertje de Regge.

 

Swipe voor meer foto's 📸

 

Fietsen

De fietser kan zijn hart ophalen in de omgeving van SVR Camping De Regge-Vallei. De Sallandse Heuvelrug, Het Vechtdal, de bossen van Ommen het ligt allemaal in de buurt van deze Twentse camping. Twente is prachtig! Het coulisselandschap en de meanderde beken en riviertjes maken het helemaal af. Geen weg is er recht. Het is er echt anders dan op andere plekken in Nederland. De vele vergezichten en spannende doorkijkjes maken dat het heerlijk fietsen is in deze omgeving. Op de camping kunt u fietsroutes lenen zodat u langs de mooiste plekjes wordt geleid. Komt u ook fietsen in Twente deze zomer?

Wandelen

De nabije omgeving van SVR Camping de Regge-Vallei leent zich uitstekend voor kleine ommetjes of urenlange wandelingen. Er lopen diverse wandelroutes direct langs de camping. Schoenen aan en u kunt zo weg wandelen! Via de site van Visit Oost kunt u uit diverse wandelroutes kiezen. Niet elke wandelroute is in de directe omgeving van de camping maar ze zijn allen redelijk in de buurt. Er is voor iedereen wel een leuke wandelroute te vinden, van beeldenroutes tot natuurwandelingen. Wandelt u liever op de bonnefooi? Dat kan ook heel goed. In de directe omgeving van de camping liggen vele zandpaden. Op een enkele mountainbiker na is er weinig verkeer. Zo heeft u alle tijd om te genieten van het Twentse coulisselandschap. SVR Camping De Regge-Vallei is de ideale uitvalsbasis voor elke wandeling in Twente!

Vissen

ANWB Camping De Regge-Vallei is geen viscamping en ligt ook niet aan het water. Maar binnen een straal van 3 kilometer is er heel interessant viswater te vinden. Stromende Twentse wateren als de Linderbeek en De Regge zijn zeer interessant voor roofvissers. Je vangt er snoek, grote roofblei en baars. Ook de witvisser kan zijn hart ophalen, er zwemmen dikke zeelten, veel windes en brasems. Vliegvissen is zelfs mogelijk in deze wateren! Bij het buurtschap Hancate liggen een drietal betonnen vissteigers aan het Overijssels kanaal. Hier kan de karper visser goed terecht. Alle wateren rond SVR Camping De Regge-Vallei mogen worden bevist wanneer u in het bezit bent van een Vispas. In Twente wordt goed gevangen, komt u het ook proberen?

 

Swipe voor meer foto's 📸

 

Zwemmen

Twee kilometer van de camping ligt zwembad De Groene Jager. De Groene Jager is een schitterend zwembad met een enorme groene ligweide eromheen. Zwemmen is er niet gratis maar er is dan ook altijd toezicht aanwezig. Zwembad De Groene Jager is van een stichting en wordt volledig door vrijwilligers bestiert. De entree is dan ook om het zwembad te kunnen onderhouden. Op het terrein van het zwembad is ook een wifi lounge, glijbaan en een beachvolleybal veld.

Wens je voor de afwisseling naar een ander zwembad? Breng een bezoek aan Aquapark De Zandstuve. Dit openluchtzwembad ligt aan de andere kant van Den Ham en heeft 3 zwembaden en een waterspraypark. Liever naar een echt waterpark? Het Aquaventure Slidepark in is een outdoor waterpark in Hellendoorn en heeft 11 spectaculaire glijbanen. Bent u een liefhebber van natuurwater? Er is altijd plaats bij de 37 hectare grote recreatiegebied met zonneweide en recreatieplas, Het Lageveld in Wierden. Er is zelfs een apart kleuter- en peutergedeelte, een speeltuin en toilet aanwezig. Het Lageveld is gratis toegankelijk, u betaald enkel voor een parkeerdagkaart. Op een warme dag in Twente heerlijk genieten aan het water, wie wil dat nou niet?

 

Swipe voor meer foto's 📸

 

Winkelen, horeca en boodschappen

Charmecamping De Regge-Vallei ligt in het buitengebied van historisch brinkdorp Den Ham in de provincie Overijssel. Den Ham (3km) is de plek waar u terecht kunt voor uw dagelijkse boodschappen bij de Jumbo of Coop supermarkt. Ook zitten er in het dorp een goede bakker en een fijne slager. Er zijn ook een apotheek en een huisarts in het dorp gevestigd. Aan de brink in Den Ham vindt u horeca met terrasjes. Wanneer u graag gaat winkelen dan zijn Ommen en Almelo de grotere plaatsen in de buurt. Ommen (10km)  is goed per fiets bereikbaar. Waterstad Almelo (20km) ligt wat verder weg en kunt u beter met de auto bezoeken. Krijgt u ook zo’n zin in een vakantie in Twente?

U móet natuurlijk niets…

Houdt u er juist van om helemaal niets te moeten in de vakantie? Misschien wilt u er wel helemaal niet op uit trekken! Ook goed. Het is heerlijk vakantie vieren op het ruime kampeerterrein van SVR Camping De Regge-Vallei. Zittend voor de tent of caravan is er genoeg te zien. Hazen, reeën, buizerds en spechten komen regelmatig voorbij. Ook de koeien van de buren zijn altijd leuk om naar te kijken. Of nog beter; ga lekker luieren in één van de hangmatten die je vind op deze charmante camping. Liggend in een hangmat genieten van het getjirp van de vogeltjes, dat is nog eens vakantie…